Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ


Το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ

 

Διάβασα στα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης μας για τα τέσσερα (4) πάρκινγκ που θα κατασκευάσει ο Δήμος μας και ομολογώ πως αυτή είναι μία πολύ καλή είδηση.

Ήδη ο Δήμαρχος, φροντίζοντας την επικοινωνιακή του εικόνα, έσπευσε να φωτογραφηθεί στο πρώτο από τα υπό κατασκευή πάρκινγκ και δήλωσε πως θα είναι έτοιμο σε 40 ημέρες να φιλοξενήσει 190 αυτοκίνητα. Στο σημείο αυτό λοιπόν γεννιούνται αθώες απορίες:

1/ Θα χρησιμοποιούν τον έν λόγω χώρο οι περίοικοι δημότες μας;

2/ Θα χρησιμοποιούν τον χώρο αυτό γενικότερα δημότες μας που κατοικούν ακόμα και σε απομακρυσμένα σημεία της πόλης μας από το έν λόγω σημείο;

3/ Θα υπάρχει κάποια ενοικίαση από τον Δήμο;

4/ Αν ναι, ποιο θα είναι το χρηματικό τίμημα;

5/ Αν ναι, θα είναι ενοικίαση με τον μήνα; Με τον χρόνο;

6/ Θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στο πάρκινγκ από τον οποιονδήποτε δημότη ή μη;

7/ Υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο πάρκινγκ για τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και να αποδοθεί στον Δήμο μετά το πέρας των έργων; Δηλαδή μετά από 7-8 χρόνια;

8/ Θα είναι πάρκινγκ ελεγχόμενο; Με φύλακα;

Πέραν όλων των παραπάνω, διερχόμενος σήμερα από την γιάφκα της νομενκλατούρας τη πόλης μας, ήτοι το καφέ ίντερνετ με τον θαυμάσιο καφέ του, άκουσα αστραπιαία άθελά μου, ότι, γιατί να μην γίνει και στην ΛΑΤΟ πάρκινγκ.

Συγκράτησα τα λόγια της νομενκλατούρας και σαν έφτασα στο σπίτι σκέφτηκα με ησυχία την ιδέα του ανήσυχου συμπολίτη μας. Γιατί όχι; Ναι, ας είναι στην ΛΑΤΟ με τον τεράστιο σε έκταση χώρο το 5ο πάρκινγκ, όχι 190 αλλά 2.000 θέσεων και παράλληλα με αυτό, να γίνει ελικοδρόμιο, χώρος απογείωσης drones, πολυχώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, χώροι εστίασης και αναψυχής, να στηθεί ακόμα και τηλεσκόπιο στην κορυφή του Αγχεσμού για την παρατήρηση του έναστρου ουρανού. Ναι, να αποκτήσει ο Αγχεσμός την αρχαία του Αίγλη και να καμαρώνει ο Δίας τ’ ανθρώπινα.

Ανακοίνωσε λίγο πριν τις εκλογές Δήμαρχε και το 5ο πάρκινγκ στη ΛΑΤΟ και θα σε ψηφίσουν ακόμα και οι πέτρες από το παλιό νταμάρι, όπως άλλωστε ψήφιζαν κάποτε οι πέτρες τον μακαριστό των Βραχωδών Ορέων.  

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα Δήμαρχε!


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;   Όλα τα πρωινά είναι πανέμορφα πέρα από τις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες. Μάλιστα, στην Ανατολ...