Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Looking for the Summer ...


Έχοντας κάποια εικόνα -μερική ασφαλώς και όχι γενική- από τον χιονιά στο Γαλάτσι, την πόλη μας, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος καλά τα πήγε, οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοικτοί, οι υποδομές επίσης, τώρα αν τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα χιόνι, ας αναλάβει τις ευθύνες του ο καθένας χώρια έξω τουλάχιστον από το σπίτι του. Αλλά και πάλι, τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο. Σε σχέση δε με άλλους Δήμους της Αττικής, ο δικός μας τα πήγε αρκετά καλά. Να λέμε τις αλήθειες, να μην ντρεπόμαστε και ούτε να κάνουμε πολιτική του κώλου όπως κάνουν τα κόμματα για να δηλώνουν την ανεπάρκειά τους.

Εκεί που πάτωσε η πολιτική προστασία, είναι σε επίπεδο Περιφέρειας. Ε μα, αν έχεις περιφερειάρχη έναν τύπο που τον λένε Πατούλη, τι περιμένεις; Να δείς κάτι καλό; Πέραν του θλιβερού αυτού τύπου, το κράτος έχει μπλέξει τα μπούτια του με τις αρμοδιότητες των Φορέων του. Περιφέρεια, Δήμοι, Υπουργείο Χωροταξίας, από κοινού όλοι αυτοί οι φορείς δημιουργούν χάος. Αλλά τύποι σαν τον Πατούλη γίνονται στο τέλος βολευτές και υπουργοί για να μας υπενθυμίζουν διαρκώς ότι οι αντανακλάσεις της μάζας βρίσκεται πάντα στην εξουσία. Από που βγαίνουν όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι; Από παρθενογένεση ή από την κάλπη;

Για να πάει μπροστά η ωραιότατη πατρίδα μας, μόνο ένας δρόμος υπάρχει, το γκρέμισμα. Αν δεν γκρεμίσεις δεν χτίζεις, αλλά επειδή το γκρέμισμα έχει πολιτικό κόστος (!), πέραση έχουν τα μερεμέτια. Πέραν αυτών, στον αντίποδα, ειδικότερα για την Αθήνα, κάθε δέκα χρόνια -πάνω-κάτω που λένε-, δημιουργούνται ακραία φαινόμενα (για την Αθήνα τελικά ακραίο φαινόμενο είναι μία απλή χιονόπτωση), οπότε, ό,τι γίνεται, από την έλλειψη εμπειρίας και μέσων, να μπορούμε να το δικαιολογήσουμε ή τουλάχιστον να είμαστε επιεικής.

Μόλις όμως είδα έναν λαμπρό ήλιο κι έκανε την εμφάνισή του, οπότε ας φύγουμε από αυτά τα τετριμμένα κι ας ακούσουμε ένα άσμα περιμένοντας το καλοκαίρι, που δεν αργεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;   Όλα τα πρωινά είναι πανέμορφα πέρα από τις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες. Μάλιστα, στην Ανατολ...