Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Άχ Ελλάδα σ' αγαπώ!


Σε κάθε βόλτα που κάνω στην πόλη μας, παρατηρώ -ειδικότερα από τη μέρα που εμφανίστηκαν τα καινούργια μέτρα της κυβέρνησης για τον covid-19 και στοχοποιούν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας-, ότι η εμπορική κίνηση έχει μειωθεί κατά πολύ. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά αν δεν κάνω, η παρατήρηση γεννά και το ερώτημα: είναι τόσοι πολλοί οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας τελικά; Τα στοιχεία που μας πλασάρουν οι πάντοτε «αθώες» κυβερνητικές πηγές δείχνουν πως είναι πολλοί.  

Τους λόγους που δεν εμβολιάζεται εύκολα ο κόσμος, τους αναλύουν οι ειδικοί και φαίνεται πως μάλλον ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τους ειδικούς, για έναν και μόνο μάλλον λόγο, διότι φάσκουν και αντιφάσκουν. Δεν πείθουν δηλαδή τον μέσο πολίτη να προχωρήσει σε εμβολιασμό. Όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά κοντά σε αυτούς και κυβερνητικά στελέχη, εκτρέπονται εντελώς, και για να δηλώσουν πάση θυσία την παρουσία τους, δεν διστάζουν να εκφέρουν και λόγια βαριά, λόγια γεμάτα μίσους, του τύπου ας πούμε: να μη σώσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Καλά, ότι οι πολιτικοί είναι φελλοί, το γνωρίζουν και οι πέτρες στην Ελλάδα, ότι ακολουθούν το σύστημα Μαυρογιαλούρου, επίσης είναι γνωστό, δεν λέω κάτι φρέσκο. Αλλά να εκφέρουν δημόσιο λόγο γεμάτο μίσος, είναι κάτι που με ξεπερνά σαν άνθρωπο και αναρωτιέμαι ότι, αυτοί οι πολιτικοί, έλαβαν χιλιάδες ψήφους για να εκλεγούν. Είναι άραγε όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι ηλίθιοι; Τα πράγματα δείχνουν πως είναι, διότι ο καθένας ψηφίζει το είδωλό του, αυτόν που του μοιάζει. Με δυό λόγια, η ειδωλολατρία ανθεί με ποικίλους τρόπους, ή για να γίνω περισσότερο ακριβής, η ειδωλολατρία δεν πέθανε ποτέ, ούτε όταν εκείνος ο βυζαντινός αυτοκρατοριτίσκος νόμισε ότι την εκθεμελίωσε από προσώπου γής μέσω του φονιά Βησιγότθου Αλάριχου. Διότι, όπως έδειξε η ιστορία, η πηγή του κακού δεν ήταν ο παλιός Έλληνας που πίστευε στην πολυθεΐα μα η άρρωστη χριστιανική συνέχεια με τα νέα είδωλα που ονομάστηκαν εικόνες.

Μιάς και έφερε η κουβέντα τις εικόνες, οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, είναι αυτοί που προσκυνάνε εικόνες, σκύβουν και φιλάνε το χέρι του παπά, και όχι μόνο αυτό, αλλά τον ακούνε κιόλας όταν τους λέει να μην εμβολιαστούν, διότι θα μπει μέσα τους το τσιπάκι του διαβόλου ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να τους λένε. Δυστυχώς για την κοινωνία του 21ου αιώνα, ο παπάς έχει ακόμα πολύ δύναμη και γίνεται ρυθμιστής όχι μονάχα της ζωής μας αλλά ακόμα εμπλέκεται και σε θέματα επιστημονικά. Το πιο θλιβερό  απ’ όλα είναι η διαπίστωση πως τον παπά τον έχουμε στη γέννησή μας, και μας ακολουθεί μέχρι τον θάνατό μας. Εισχωρεί με τρόπο στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, στη ζωή μας, και διαμορφώνει τη ζωή μας. Λίγο μπόσικος αν είναι κανείς, γίνεται εύκολη λεία του παπά, του κάθε παπά όλων φυσικά των θρησκευτικών δογμάτων, χριστιανικών, μουσουλμανικών, ή ότι άλλο.

Ο γράφων έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και όταν ανοίξει η πλατφόρμα θα κάνει και το τρίτο, το αναμνηστικό. Δεν είναι συνεπώς κατά του εμβολιασμού αλλά υπέρ αυτού. Παράλληλα όμως, κανείς δεν τον έπεισε από τους ειδικούς, ίσως επειδή ειπώθηκε παραπάνω ότι αυτοί φάσκουν και αντιφάσκουν. Είναι χωρισμένοι σε δυό στρατόπεδα, όπως καλή ώρα οι επιστήμονες που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και άλλοι μας λένε πως ο πλανήτης θερμαίνεται και άλλοι πως ψύχεται. Εμείς λοιπόν που δεν είμαστε επιστήμονες, είτε για την κλιματική αλλαγή είτε για το εμβόλιο, ποια επιστημονική τάση ν’ ακολουθήσουμε; Την κυβερνητική θέση; Αλήθεια, στην ωραία χώρα μας έχουν δώσει δείγματα γραφής οι πολιτικοί μας για να τους εμπιστευτούμε; Έχει ειπωθεί ποτέ η αλήθεια -σε όποιον τομέα- στη χώρα μας από αυτούς; Εδώ ακόμα κι αυτό το πολύ απλό, ότι στην Άγια Λαύρα στις 25 Μαρτίου 1821 δεν συνέβη απολύτως τίποτα, και εξακολουθούμε να μιλάμε γι’ αυτήν σαν πραγματικά να υψώθηκε σ’ αυτήν το λάβαρο της Επανάστασης, λέει κάτι, ότι τα παραμύθια κυριαρχούν στη ζωή μας.

Ανεξάρτητα απ’ ό,τι λένε οι πολιτικοί και οι ειδικοί στην χώρα μας, το εμβόλιο είναι καλό να το κάνουμε, όλοι μας. Αλλά, αυτός ο συμπολίτης μας που δεν το κάνει για δικούς του λόγους και όχι επειδή του το είπε ο παπάς της ενορίας του, δεν είναι εχθρός μου. Αλλά τα μέτρα της Πολιτείας είναι μέτρα διαχωρισμού, είναι μέτρα που θέλουν να τον κάνουν εχθρό μου. Ένας καμουφλαρισμένος φασισμός εμφανίζεται στη ζωή μας επειδή οι κυβερνήσεις είναι ανίκανες να συνομιλήσουν με τους πολίτες. Το όπλο του ισχυρού μπορεί να γυρίσει ανάποδα, διότι στη ζωή μας όλα είναι δυνατά, όλα μπορούν να συμβούν, με ή χωρίς εμβόλιο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;   Όλα τα πρωινά είναι πανέμορφα πέρα από τις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες. Μάλιστα, στην Ανατολ...