Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Τα βαρέα οχήματα του Δήμου δεν είναι πασαρέλα για modeling


Τα βαρέα οχήματα του Δήμου δεν είναι πασαρέλα για modeling

 

Πριν από τον χιονιά, ο αγνός λαός ήλπιζε στην «Ελπίδα», χαιρόταν, έκανε αστεία, ανέβαζε στα κοινωνικά δίκτυα πολλά και σοφιστικέ «σπουδαία αποφθέγματα», γενικώς και ειδικώς η «εξυπνάδα» πήγαινε σύννεφο.

Μετά τον χιονιά και με τα αναμενόμενα προβλήματα που έφερε, το κλίμα γύρισε, όχι αμέσως αλλά γύρισε. Στην αρχή αναρτήθηκαν ωραιότατες φωτογραφίες από τους δρόμους διαφόρων, νεκρές εικόνες δηλαδή (αυτό είναι ουσιαστικά οι φωτογραφίες), likes, ouaou και λοιπά έδειχναν τον θαυμασμό τους στα νεκρά πράγματα και η ζωή τραβά την ανηφόρα, με σημαίες, με σημαίες και με ταμπούρλαααααα.

Σε ένα αστικό κράτος όπως το δικό μας και όπως σοφά δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση στο Γαλάτσι, όλα αυτά είναι αναμενόμενα συμβάντα από επιτελικά ή μη κυβερνητικά όργανα. Ευχόμαστε, όταν η δημοκρατία μας γίνει λαϊκή, όταν δηλαδή αποκτήσουμε Λαοκρατία, αυτά τα προβλήματα θα λύνονται πριν καν εκδηλωθούν. Μέχρι τότε όμως, ας πορευθούμε με το αστικό κράτος που είναι εξάλλου επιλογή της πλειοψηφίας, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε δημοτικό. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο αστός Δήμαρχός μας εξελέγη με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

Το ότι ο Δήμαρχος εθεάθη πάνω σε φορτηγό ρίχνοντας με άλλους εργάτες του Δήμου αλάτι στους δρόμους, πιθανό λέω -όπως ισχυρίζεται και η Λαϊκή Συσπείρωση στο Γαλάτσι-, να είναι επικοινωνιακό τρύκ. Αλλά μπορεί και να μην είναι, διότι ένα νόμισμα έχει πάντοτε τρείς όψεις. Η ουσία είναι πως ο κρατικός μηχανισμός μπάζει από παντού, όχι τώρα, μα πάντα, με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν «ο κρατικός μηχανισμός» πάντοτε ήταν η πιπίλα του κάθε πολιτικού. Όμως εδώ, ο Δήμαρχος έν προκειμένω, έχει δώσει δείγματα σε χρόνους ανύποπτους και συμμετέχει ακόμα και σε εργασίες που οφείλουν να κάνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι. Μπορεί λοιπόν να μην είναι και επικοινωνιακό τρύκ όλο αυτό το σκηνικό με τον Δήμαρχο στην πρώτη γραμμή, ενός μηχανισμού, το τονίζω και πάλι, που μπάζει από παντού.

Σε σχέση με άλλες πολιτικές παρατάξεις στον Δήμο μας, την Λαϊκή Συσπείρωση την χαρακτηρίζει μία σοβαρότητα, απέχει παρασάγγας δηλαδή μπροστά από τις υπόλοιπες. Όμως και πάλι, δείχνοντας μία φωτογραφία από δρόμο της πόλης μας στις 12.30 μμ. όπως αναφέρει, διακρίνεται πολύ καθαρά ένας δρόμος γεμάτος από χιόνι. Δεν διαφωνεί κανείς φαντάζομαι με την φωτογραφία αυτή, ούτε κι εγώ την αμφισβητώ. Όμως, μέχρι την ώρα εκείνη περίπου, είχα γυρίσει πολλά σημεία της πόλης μας και πολλοί δρόμοι ήταν ήδη καθαροί από μηχανήματα του Δήμου. Η γενικότερη λοιπόν εικόνα της πόλης μας την συγκεκριμένη ώρα ήταν σαφώς καλύτερη από αυτής της δημοσιευμένης φωτογραφίας. Τα προβλήματα όμως συνεχίζουν να υπάρχουν.

Δυστυχώς όμως, μία άλλη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την αντιδήμαρχο Γαλατσίου κ. Παπαγεωργίου, είναι πραγματικά θλιβερή. Δείχνει, τραβηγμένη με selfie φυσικά, την αντιδήμαρχο για την ανάπλαση και την προστασία των Τουρκοβουνίων (τρέχα γύρευε δηλαδή), να φωτογραφίζεται μαζί με έναν υπάλληλο του Δήμου, μέσα σε βαρύ όχημα. Κάτι έπρεπε να κάνει για να φανεί κι αυτή ότι εργάζεται πυρετωδώς για το καλό της πόλης, αλλά δεν τα καταφέρνει. Το βαρύ όχημα του Δήμου κ. Παπαγεωργίου – και μάλιστα έν ώρα εργασίας του – δεν είναι πασαρέλα για modeling. Μπορεί να εισπράξατε πολλά likes, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, η σκέψη σας είναι πολύ περιορισμένη, δεν μπορεί να πάει πέρα από τον νάρκισσο εαυτό σας.

Δυστυχώς και πάλι, έχει διορίσει και αντιδημάρχους του επιπέδου αυτού ο Δήμαρχος, οπότε, καλά κάνει και η Λαϊκή Συσπείρωση με τις ανακοινώσεις της. Επί της ουσίας δε, είναι η μόνη αντιπολιτευτική σοβαρή παράταξη στον Δήμο μας και σαν τέτοια πρέπει να ακούγεται. Είτε συμφωνούμε μαζί της είτε όχι. 


  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;   Όλα τα πρωινά είναι πανέμορφα πέρα από τις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες. Μάλιστα, στην Ανατολ...