Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

Η αριστερά στο μαντρί του Δημάρχου μας;

 

Πρίν από 30 περίπου χρόνια, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, όπου όλα τα εκθέματα βρισκόντουσαν σε πλήρη λειτουργία. Είχα πάει λοιπόν να την δω γιατί άξιζε πραγματικό τον κόπο αλλά και τα έξοδα. Στις μέρες μας, η Έκθεση αυτή λειτουργεί σε μόνιμη βάση στον Πύργο Ηλείας και στην Αθήνα, κάπου στο Κολωνάκι νομίζω. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το ψάξει. Σ’ εκείνη λοιπόν την Έκθεση, πέραν των θαυμαστών εκθεμάτων, υπήρχαν και τα μέσα επικοινωνίας της εποχής όπου σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετέφεραν παντού τα νέα. Αυτά είχαν εφευρεθεί για στρατιωτικούς κυρίως σκοπούς. Για παράδειγμα, το τι συνέβαινε στην Τροία το μάθαιναν οι Μυκήνες σε διάστημα μικρότερο της μίας ώρας. Κατά παρόμοιο τρόπο δρούσε και η κατασκοπία και μετέφεραν πληροφορίες με ασφαλή τρόπο οι εμπλεκόμενοι σε αυτές κατάσκοποι.

Οι δικοί μου κατάσκοποι έν Γαλατσίω, με πληροφόρησαν (και δεν αμφισβητούνται οι πληροφορίες τους διότι είναι άριστα εκπαιδευμένοι), ότι πρόσφατα, έγινε δημοσκόπηση στην πόλη μας κατά την οποία ο νύν Δήμαρχος κ. Μαρκόπουλος, συγκεντρώνει ποσοστό εκλογής ένα απίστευτο νούμερο που ξεπερνά κάθε λογική. Εκλέγεται δηλαδή πάλι Δήμαρχος με το απίστευτο 75,6%. Ανατρίχιασα σαν πληροφορήθηκα το ποσοστό αυτό και κατά κάποιο τρόπο έπεσα σε μελαγχολία. Προς στιγμή σκέφτηκα να πάω στο πλησιέστερο φαρμακείο και να προμηθευτώ το «αθώο» Lexotanil, που ρουφάνε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας για «να γίνουν καλά». Αλλά δεν πήγα, διότι στο μεσοδιάστημα σκέφτηκα κάτι καλύτερο.

Αρχίζοντας τις αναλύσεις πριν προχωρήσω και φανερώσω την σκέψη μου, στο υπόλοιπο 24,4% που μένει, ένα σίγουρο ποσοστό 9-10% θα πάρουν οι κομμουνιστές, με ή χωρίς τον σύντροφο Χαραλαμπίδη μπροστινό. Το υπόλοιπο ποσοστό θα πάρει η παράταξη του κυρίου Μελισουργού διότι πέραν των άλλων ποντάρει και στο συναίσθημα των συγχωριανών του οι οποίοι έχουν ισχυρό ρεύμα στην πόλη μας. Και η αριστερά, που είναι αλήθεια η αριστερά; Εξαϋλώθηκε;

Η Αριστερά πάει μονόπατα στο μαντρί του κυρίου Μαρκόπουλου διότι είναι ο μόνος τσοπάνης που ξέρει να συλλέγει πρόβατα απολωλότα. Με θλίβει η διαπίστωση αυτή, ή μάλλον η πραγματικότητα αυτή, μα αν αρχίσω ν’ αναλύω το πως και το γιατί, θα χαθώ κι εγώ στην ανάλυση, όπως χαμένη σ’ αυτήν είναι η πολύπαθη και εξαϋλωθείσα αριστερά εδώ και δεκαετίες απέχοντας από την πραγματικότητα.

Την πραγματικότητα την δημιουργούμε εμείς, ισχυρίζεται σήμερα η κβαντομηχανική, η επιστήμη αιχμής που διαθέτει σήμερα η ανθρωπότητα. Η ίδια επιστήμη λέει επίσης ότι η Ύλη δεν είναι αρχή αλλά αποτέλεσμα, οπότε και οι θεωρίες που στηρίζονται στον υλισμό είναι ήδη παρηκμασμένες, παρελθόν, νεκρές. Και οι οπαδοί τους στη συνέχεια νεκροί κι αυτοί. Η κβαντομηχανική είναι πλατωνική, όχι αριστοτελική. Οι Ιδέες από τη μία και από την άλλη οι φθαρμένες ιδεολογίες.  

Όλα τα παραπάνω σκεφτόμενος με ηρεμία, εγώ ο κουκουλοφόρος και μοιραίος, καλώ την πάσχουσα αριστερά να συμπορευθεί μαζί μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, έτσι ώστε ν’ αδειάσει το μαντρί του νύν Δημάρχου και να γεμίσει το δικό μου. Καλώ την άρρωστη αριστερά το Σάββατο του Λαζάρου στο σοφιστικέ καφέ, εκεί που τάχα μου ζυμώνονται οι ιδέες της, ώστε μαζί με την Ανάσταση του Λαζάρου μήπως και αναστήσουμε την πεθαμένη ούτως ειπείν αριστερά.

Καλώ τα απολωλότα πρόβατα σε καινούργιο μαντρί. Τα καλώ να φύγουν από την θαλπωρή του νύν Δημάρχου μας και να με ακολουθήσουν. Μπορώ να γίνω ο νέος τσοπάνης τους!

Το Σάββατο του Λαζάρου δεν αργεί……..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;   Όλα τα πρωινά είναι πανέμορφα πέρα από τις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες. Μάλιστα, στην Ανατολ...