Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Μπορεί η πόλη μας να εκλέξει περιφερειακούς συμβούλους; Ναι, μπορεί …

Μπορεί η πόλη μας να εκλέξει περιφερειακούς συμβούλους; Ναι, μπορεί …

 

 Έξη και μία, λέγαμε στον στρατό όταν θέλαμε εφτά μέρες για ν’ απολυθούμε. Αναφέρομαι σε όλους εμάς που υπηρετήσαμε την πατρίδα. Υπάρχουν και άλλοι φυσικά που δεν θέλησαν να υπηρετήσουν προβάλλοντας κάποια σοβαρή ίσως αρρώστια (απόλυτα σεβαστό αυτό), υπάρχουν φυσικά αυτοί που με ένα «τρελόχαρτο» την έβγαλαν καθαρή, υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες αλλά μην τις αναφέρω και κουράζω. Υπάρχει φυσικά και ο νέος πρόεδρος του Σύριζα που δηλώνει με καμάρι έν δυνάμει στρατιώτης, έστω και για είκοσι μέρες. Με αγωνία περιμένουμε την ορκωμοσία του!

Έξη και μία όμως έμειναν για τις εκλογές για να γίνουν στη συνέχεια και αυτές παρελθόν και να προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες το 2028, το 2033, το 2038 -που θα συμπέσει και με την ολοκλήρωση των έργων του ΜΕΤΡΟ. Εδώ θα είμαστε όμως τότε να μιλήσουμε γι’ αυτά τα ζητήματα. Προς το παρόν όμως ας ασχοληθούμε με τα τρέχοντα ζητήματα των εκλογών που κρατάνε σε αγωνία τους έχοντες δικαίωμα ψήφου.

Ειδικότερα για την πόλη μας, έχω ευχάριστα πράγματα να πω και ας υπάρχει μία πολεμική των ημερών που, θεμιτή είναι όμως εφόσον εντάσσεται στην προεκλογική περίοδο. Η πόλη μας, το έχω τονίσει αρκετές φορές μέσα από τα γραπτά μου, έχει ανθρώπους αξιόλογους, εργατικούς, επιστήμονες ή εργάτες, ανθρώπους προοδευτικούς (όχι, δεν εννοώ εδώ την αριστερή πολιτική κατεύθυνση κανενός), έχει ανθρώπους που νοιάζονται ουσιαστικά για την πόλη μας και κατ’ επέκταση και για την Περιφέρεια, διότι αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία, αλληλοσυμπληρώνονται.

Σε κάποιο προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί στην αξιοσύνη μερικών υποψηφίων όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων, δεν τους είχα αναφέρει όλους αλλά ενδεικτικά κάποιους/κάποιες από αυτούς/αυτές. Ονόματα συμπολιτών μας κοσμούν επίσης ψηφοδέλτια της Περιφέρειας, θα αναφέρω όσους από αυτούς έχουν πέσει στην αντίληψή μου, διότι οφείλω να σημειώσω εδώ ότι ενδεχομένως να αδικώ μερικούς εφόσον δεν τους αναφέρω μη γνωρίζοντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Έτσι λοιπόν έχουμε, τον κ. Ζώμπο, την κ. Ζαλοκώστα και την κ. Καλογήρου υποψήφιους με περιφερειάρχη τον κ. Χαρδαλιά, τον Νίκο Μαγκανάρη υποψήφιο με περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό, τον Βασίλη Κρικέλη υποψήφιο με περιφερειάρχη τον κ. Καμπούρη, τους: Μπάμπη Ασφή, Έλσα Βακάλη, Φραγκίσκο Κουτελιέρη και Χρήστο Σαλταπίδα υποψήφιους/ες με περιφερειάρχη τον κ. Πρωτούλη και με το ψηφοδέλτιο του κ. Ιωακειμίδη έχουμε τους: Ράνια Καλαντζή, Ειρήνη Νταή, Σοφία Ανδριοπούλου, Κατερίνα Κατσάνου και Γιάννη Ρέππα.  

Τον κ. Ζώμπο τον ξέρετε, στις προηγούμενες εκλογές υπήρξε αξιωματική αντιπολίτευση του νυν Δημάρχου αλλά γρήγορα η παράταξή του ενσωματώθηκε με αυτή του Δημάρχου. Τον εκπαιδευτικό Νίκο Μαγκανάρη επίσης τον γνωρίζετε, υπήρξε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο Γαλάτσι αλλά στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον κ. Σγουρό, όπως και τώρα. Τον Βασίλη Κρικέλη, επίσης των γνωρίζετε, είναι ο Μακεδόνας της πόλης μας με πλούσιο βιογραφικό, μεγαλόστελεχος εταιρειών με μεγάλα έργα στον Αραβικό κόσμο και στην Αφρική. Καλά επίσης γνωρίζετε τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης, τον Μπάμπη Ασφή, επί αρκετά χρόνια επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Γαλάτσι, την Έλσα Βακάλη, ιστορικό και μάλιστα με μεγάλη προσφορά στη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από πλημύρες, τον ναύαρχο ε.α.  Χρήστο Σαλταπίδα που ήταν και υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στον βόρειο τομέα Αθήνας, και φυσικά τον Φραγκίσκο Κουτελιέρη που σαν πανεπιστημιακός καθηγητής πολλά πράγματα έχει να προσφέρει στο περιβάλλον. Την Ράνια Καλαντζή επίσης την γνωρίζετε, ήταν αυτή που την περασμένη τετραετία ήταν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Γαλάτσι που υποστηριζόταν από τον Σύριζα. Αν θυμάμαι καλά όμως, την τελευταία στιγμή και για λόγους επαγγελματικούς δεν ηγήθηκε τελικά της παράταξης. Η Ειρήνη Νταή ήταν υποψήφια με την περιφέρεια και την προηγούμενη φορά με την κ. Δούρου. Νέος άνθρωπος, επιστήμονας, και με πλούσια ακτιβιστική δράση. Για τους άλλους υποψηφίους δεν γνωρίζω κάτι άλλο

Προ ημερών που έκανε περιοδεία στην πόλη μας ο κ. Ιωακειμίδης, εκείνος που τον γνώριζε στους ανθρώπους της ήταν ο Δήμαρχος κ. Μαρκόπουλος! Δεν γνωρίζω όμως αν υπήρχε και κάποιο κλιμάκιο του Σύριζα που ακολουθούσε τους δύο άνδρες με διακριτικότητα. 

Το γεγονός αυτό, της ξενάγησης και παρουσίασης του κ. Ιωακειμίδη από τον Δήμαρχο Γαλατσίου, ίσως, το τονίζω, ίσως, να συνδέεται και με ένα άλλο γεγονός που είχε λάβει χώρα προ δεκαημέρου περίπου στο Άλσος του Βέϊκου όπου υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον κ. Μαρκόπουλο και στον πρώην πρόεδρο του Σύριζα κ. Αλέξη Τσίπρα. Δεν γνωρίζω τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή διότι όπως πεζοπορούσα κοντά στα γήπεδα του τένις τους είδα να συνομιλούν και δεν ήταν ευγενικό να σταματήσω και να στήσω αυτί. Το κλίμα όμως πρέπει να ήταν πολύ καλό διότι παρατήρησα πρόσωπα γελαστά. Αυτά, πριν από την εκλογή του κ. Κασελάκη. Ίσως και να μην έχουν σημασία αυτά σήμερα διότι όπως γνωρίζουμε, ο Σύριζα είναι ένα υπό διάλυση αστικό κόμμα.

Καταλήγοντας, έχει η πόλη μας άξιους ανθρώπους για να στηρίξουμε στις περιφερειακές εκλογές, ώστε να αποκτήσουν μία καλή βάση για την περαιτέρω εκλογή τους.

======

Σημείωση: για τυχόν παραλείψεις ονομάτων, συγχωρέστε με. Δεν γνωρίζω τα πάντα στην πόλη μας.

 

 

Ιωσήφ  Στάλιν – Πεζοπόρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ήταν υποκριτής ο Ένγκελς;

Ήταν υποκριτής ο Ένγκελς;   Εκμεταλλευόταν ο Ένγκελς τους εργαζομένους που είχε μέσω της υπεραξίας; Το ερώτημα αυτό τέθηκε αλλά δεν είμα...