Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Τα μετεκλογικά παράδοξα συνεχίζονται …

Τα μετεκλογικά παράδοξα συνεχίζονται …

 

Ένα ατυχές δημοσίευμα φάνηκε στον ορίζοντα του Γαλατσίου μετά τις εκλογές, που πέραν της ύβρεως που το χαρακτηρίζει (περί κλώνων, φελλών και άλλων "επιστημονικών" χαρακτηρισμών) υπάρχει μία παράγραφος που φανερώνει την ποιότητα του αρθρογράφου και της ταραχής του που προέκυψε από την συντριπτική εκλογική νίκη του νυν Δημάρχου. Καλώς ή κακώς αγανακτισμένε συμπολίτη, η πλειοψηφία του κόσμου έτσι αποφάσισε, εσύ γιατί δεν σέβεσαι τη βούλησή της; 

Γράφει λοιπόν στην παράγραφο ο επιφανής ανήρ του Γαλατσίου: «Ενός Δήμου που οι μόνες στιγμές που μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε υποφερτές είναι αυτές όταν είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας». Τέτοια μιζέρια, μόνο ένας τάχα μου «προοδευτικός» όπως αυτός ο τύπος, μπορούσε να βγάλει.

Στη συνέχεια, έρχεται η Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου, που νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για τα άκυρα ψηφοδέλτια της παράταξης Μαρκόπουλου, να απολογηθεί για το αυτονόητο που έκανε, να ενημερώσει δηλαδή τον Δήμαρχο για τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια. Αφού ένιωσε την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα αυτό, καλά έπραξε αλλά δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό ιδιαίτερα ο πολίτης του Γαλατσίου πλην ίσως ελαχίστων καφενείων που παράγουν μικροπολιτική και ίσως κάποιοι λαϊκιστές του διαδικτύου φορώντας μάσκα αριστερού διανοούμενου. Όμως στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου, υπάρχει μία παράγραφος που δεν δένει με τον τοπικό προβληματισμό της αλλά πάει παραπέρα και μας μιλά για εξωτερική πολιτική και μάλιστα για θέση που έχει σε ένα θέμα γεωπολιτικό. Διαβάζουμε λοιπόν την συγκεκριμένη παράγραφο: «Η Μέση Ανατολή φλέγεται ξανά, με χιλιάδες Παλαιστίνιους να σκοτώνονται για ακόμα μια φορά από τον κατοχικό ισραηλινό στρατό και την ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα να δηλώνουν παρόντες στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, βάζοντας πλάτη στις πολεμικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών μακελάρηδων στην Παλαιστίνη, ακόμα και με την αποστολή πολεμικού πλοίου στην περιοχή».

Εκείνο που έγινε αυτές τις μέρες και είναι γνωστό, είναι οι σφαγές της Χαμάς σε γυναικόπαιδα και αμάχους Ισραηλίτες. Μάλλον η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε copy and paste κάποια παλιά είδηση μην κάνοντας τον κόπο να ελέγξει την πληροφορία της.

Εκείνο που συμβαίνει σήμερα, είναι ότι ο μακελάρης είναι η Χαμάς, όπως είναι και η Χεζμπολάχ, όπως είναι και η σύμμαχός μας Τουρκία με τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει στους Κούρδους και στους Αρμένιους.

Ο ισλαμοφασισμός, ή ο σταλινοφασισμός (όρος που είναι ευρύτερα γνωστός στους κύκλους της γεωπολιτικής για τους ισλαμοφασίστες),  είναι απορίας άξιο γιατί υιοθετείται εύκολα από τις «αριστερές-προοδευτικές δυνάμεις» της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ΚΚΕ και με τον τρόπο τους δίνουν συγχωροχάρτι σε άθλιες ενέργειες όπως της Χαμάς έν προκειμένω.

Είτε αρέσει είτε όχι στις δήθεν προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας, η πατρίδα μας ανήκει στην Δύση διότι γέννησε την Δύση, ανήκει στην Ευρώπη διότι γέννησε την Ευρώπη και είναι η καρδιά της Ευρώπης. Η μεγαλύτερη μάχη του πολιτισμού δόθηκε στον Μαραθώνα και στη Σαλαμίνα και στις Θερμοπύλες και κρατήθηκαν οι Πέρσες μακριά από την ιμπεριαλιστική τους προοπτική. Σήμερα, στον καιρό μας, τις μάχες αυτές τις δίνει το Ισραήλ, έχοντας πάλι τους Πέρσες (Ιράν) και τις δολοφονικές οργανώσεις που συντηρούν αυτοί και οι Τούρκοι και πλήθος κρατών του Αραβικού κόσμου, για τον αρχαίο σκοπό, την κατάκτηση της Δύσης από το Ισλάμ (σήμερα).

Η Παλαιστίνη, είναι το μεγάλο θύμα του παράλογου και αν κάποιοι δεν θέλουν την ίδρυση του κράτους τους, αυτοί δεν είναι οι Ισραηλίτες αλλά οι Πέρσες και οι δυνάμεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, δηλαδή η πλειοψηφία του Αραβικού κόσμου. Επιδεικτικά αγνοεί το συμπαθές κατά τ’ άλλα ΚΚΕ, την συμφωνία που βρισκόταν στα σκαριά για την ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους, ανάμεσα στο Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή και τους Αμερικάνους – συμφωνία που με την δολοφονική επίθεση της Χαμάς σε γυναικόπαιδα και αμάχους, ακυρώθηκε. Ακυρώθηκε διότι οι Πέρσες δεν την ήθελαν.

Την γεωπολιτική ούτε εγώ την κατέχω, και για τον λόγο αυτό είμαι προσεκτικός, δεν παίρνω εύκολα θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, πόσο μάλλον παγιωμένη θέση όπως αυτή που έχει το συμπαθές ΚΚΕ στο έν λόγω ζήτημα αλλά και οι όλες οι άλλες "αριστερές δυνάμεις". 

Όμως πολλά είπα, ας πάω στους χώρους της διανόησης του Γαλατσίου ν' ακούσω σοβαρές αναλύσεις για το πως ο Κασελάκης θα διαλύσει την Ομπρέλα ή το πως θα συντρίψει τον Μητσοτάκη σε τέσσερα χρόνια. 

 

 

 

Ιωσήφ Στάλιν – Πεζοπόρος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;

Ήταν ο Καστοριάδης αντικομμουνιστής;   Όλα τα πρωινά είναι πανέμορφα πέρα από τις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες. Μάλιστα, στην Ανατολ...